sâmbătă, 26 septembrie 2009

Cum vor schimba stangacii lumea

In cele ce urmeaza sunt prezentate rezultatele interesante ale unor cercetari privitoare la stangaci si sunt avansate niste ipoteze la fel de interesante referitoare la evolutia lumii sub influenta acestora. Toate acestea se regasesc intr-un articol publicat in editia online a ziarului Pravda (versiunea in limba engleza) din 06.07.2005. Titlul original al articolului este: “Left handed human race to make the world a better place”. Mai jos aveti o parte (3/4) din acest articol.

"Oamenii de stiinta spun ca numarul stangacilor creste rapid in lumea de astazi. Specialistii au calculat ca fiecare al zecelea om este stangaci. Totalul stangacilor care traiesc in lume astazi depaseste 600 de milioane. Conform estimarilor expertilor, pana in 2020 va exista un milliard de stangaci pe Terra. Cercetatorii spun ca lumea va fi diferita, pe fondul unei astfel de tendinte.
« Numarul de copii stangaci care s-au nascut in 2005 este dublu fata de cel din 1990 », afirma doctorul in stiinte biologice Alexander Dubov. Acesta a mai spus : « Omenirea se schimba lent. Cu toate acestea, nu este vorba de degradarea fiintei umane. Dimpotriva, oamenirea se perfectioneaza ».
Ultimele cercetari facute in multe tari de pe glob arata ca nivelul coeficientului de inteligenta al stangacilor este mai ridicat in comparatie cu cel al dreptacilor. Ca regula, fiecare a cincea persoana remarcabila este stangace. In plus, oamenii care se pot lauda cu abilitati extraordinare sunt stangaci. « Exista o multime de persoane cu capacitati extrasenzoriale printre acestia », a spus Alexander Lee, doctor in stiinte medicale. Acesta a mai aratat : « Am verificat presupunerea. Cu greu regasim un dreptaci printre cei care au darul clarviziunii, telepatiei sau al vederii prin obiecte. »
Stingacii si dreptacii sunt practic tipuri diferite de oameni, cu propriile insusiri si moduri de percepere a lumii. « Se inteleg perfect unii cu ceilalti, dar intre ei exista o lupta evolutiva ascunsa, care aminteste de lupta dintre omul preistoric Cro-Magnon si omul de Neanderthal. Mi se pare ca stangacii vor castiga in cele din urma lupta datorita abilitatilor lor iesite din comun», spune Pyotr Chereda, cercetator in fenomene neobisnuite.
Stangacii au abilitati remarcabile de a percepe absolut clar sunete si intonatii si de a distinge nuante de culori superfine. Ei au o memorie care pastreaza impresiile vii pe perioade lungi de timp
Oamenii de stiinta actuali au concluzionat deja ca stangacii vor schimba lumea. Omenirea va deveni una mai intelectuala, mai extrasenzoriala." (…)




Share

7 comentarii:

  1. Nu i-am perceput niciodata pe stangaci ca fiind diferiti de dreptaci. Nu contest faptul ca ar fi mai inteligenti datorita capacitatii extrasenzoriale. In general,oamenii au prejudecati fata de stangaci- imi amintesc ca parintii mei erau disperati ca fratii mei scriau cu stanga, chiar le dadeau peste mana, ca sa scrie corect, pentru ei corect insemnand cu dreapta - si cum ai scris si tu pe blog sunt o groaza de superstitii legate de stangul,stanga. Din fericire, nu sunt superstitioasa si ma feresc cat pot de clisee. Stirea despre chilotii pentru stangaci mi s-a parut amuzanta, tocmai pentru ca nu stiam ca reprezenta o problema la care se astepta o solutie. Felicitari pentru initiativa de a scrie despre stangaci, cred ca e una singulara. Arata bine blogul. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici mie nu mi s-a parut ca stirea cu pricina ar fi o mare revelatie. De acolo si comentariul meu, cum ca e ca o nuca-n perete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super/Eu sunt stangace;;)
    :d

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! interesant ! si eu sunt stangace si am gasit aici explicatia de ce aveam usoare probleme de vorbire (balbaiala) in primele clase:am fost fortata sa scriu cu dreapta; acum scriu tot cu dreapta, in schimb la sport, in treburile casnice folosesc mana stanga. Ceea ce e interesant, e ca scriind cu dreapta mi-am dezvoltat si emisfera stanga a creierului, adica emisfera stiintelor exacte, iar acum sunt o inginera cu inclinatii artistice, astfel ca ocupatia mea actuala are legatura cu arta, desi formarea mea profesionala este legata de disciplinele reale. Ma consider un caz fericit, intrucat am ales ceea ce mi-a folosit mie din ambele domenii: uman si real. Am citit ca stangacii stau mai prost cu sanatatea, in cazul meu nu se adevereste.

    RăspundețiȘtergere
  5. chestia asta de a fi stangaci te face sa te simti intr-un fel sau altul special, diferit de ceilalti..si eu sunt o stangace ..si ma simt super cand am in jurul alti stangaci..am observat ca stangacii au un stil liber de a vorbi,de a se imbraca..

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt stangaci si ce spune in articol e 90% potrivit cu capacitatile mele.

    RăspundețiȘtergere

Scrie un comentariu