luni, 9 august 2010

Ziua Internationala a Stangacilor

In fiecare an, pe 13 august este sarbatorita Ziua Internationala a Stangacilor. A fost initiata in 1976 de organizatia Lefthanders International. Atunci, 13 august a “picat” intr-o zi de vineri, combinatia vineri-13 fiind special aleasa, pentru a ridiculiza superstitiile create in legatura cu persoanele stangace.


Ziua Internationala a Stangacilor celebreaza (fireste) persoanele stangace, fiind un prilej pentru acestea de a atrage atentia ca traiesc intr-o lume «confectionata» pentru dreptaci.

Pe alte meleaguri, cu ocazia zilei stangacilor se pregatesc diverse evenimente.

Anii trecuti, in Marea Britanie, o organizatie a stangacilor (The Left-Handers Club) a “pus la cale” reuniuni festive ale acestora, precum si intreceri sportive intre stangaci si dreptaci. De asemenea, dreptacii au fost incurajati sa foloseasca obiecte fabricate pentru stangaci, pentru a constientiza cat de incomod este sa utilizeze produse care nu le sunt destinate.

Daca aveti prieteni stangaci ori rude/cunostinte stangace, puteti sa le trimiteti o felicitare personalizata, dedicata zilei stangacilor.

Inchei articolul cu o urare adresata tuturor persoanelor stangace din Romania: « La multi ani ! »

Share

3 comentarii:

  1. Haideti sa bem :D maine e ziua noastra:D

    Florin din Roman jud Neamt

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI pentru noi toti care suntem la fel k toti si totusi...putin mai diferiti mai speciali as zice.....

    RăspundețiȘtergere

Scrie un comentariu