joi, 1 octombrie 2009

Un dreptaci "vopsit" stangaci: Rafael Nadal

Rafael Nadal (23 de ani), jucator spaniol de tenis, se afla in momentul de fata pe locul 2 ATP, dupa elvetianul Roger Federer. Este antrenat chiar de catre unchiul lui, Toni Nadal. Desi in prezent este un jucator de mana stanga, a debutat in tenis la varsta de 4 ani jucand cu ambele maini, pentru ca nu avea forta necesara lovirii mingii cu o singura mana. Mai tarziu, unchiul l-a convins sa inceapa sa joace cu mana stanga. Acesta e singurul lucru pe care Nadal il face cu mana stanga.
In rest, scrie, arunca, se spala pe dinti (e.t.c.) cu mana dreapta.
Manevra cu folosirea mainii stangi a avut efectul scontat, Nadal fiind unul dintre cei mai buni jucatori de tenis din lume. Jucatorii stangaci de tenis sunt mai greu de contracarat de oponentii lor dreptaci, care nu sunt obisnuiti cu traiectoria pe care un stangaci o imprima mingii. Amintesc cativa dintre jucatorii stangaci de tenis cunoscuti: Jimmy Connors, Guy Forget, Goran Ivanisevic, Henri Leconte, Ivan Lendl, John McEnroe, Martina Navratilova, Thomas Muster, Jana Novatna, Marcelo Rios, Monica Seles, Guillermo Vilas
In filmuletul de mai jos, unchiul-antrenor explica "convertirea" lui Nadal la jocul cu mana stanga. Acesta din urma ne dovedeste ca este neputincios in tot ceea ce face ceva cu mana stanga, cu exceptia jocului de tenis.

           
Share

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie un comentariu